Theesoorten (alle thee gecategoriseerd)

theesoorten, stijlen en variates

Thee is zo divers en verschillend omdat er met de zes theesoorten duizenden stijlen en variaties gecreĆ«erd kunnen worden met unieke smaken, geuren en kleuren. Deze sectie geeft een eenvoudig overzicht van alle theesoorten, – stijlen en – variaties met uitleg over hoe deze ontstaan.

Theesoorten, stijlen en variaties #

Alle thee kan geclassificeerd worden in theesoorten, thee stijlen en thee variaties. Door het productieproces van thee zijn er zes theesoorten te onderscheiden. Deze theesoorten zijn allemaal  afkomstig van de verse bladeren (en takjes) van de theeplant. Kruidenthee is formeel gezien dus geen theesoort, want kruidenthee wordt gezet van andere planten, kruiden, bloemen, fruit, schors, wortels, zaden of specerijen, en niet van de theeplant

Theeboeren en theemerken kunnen verschillende dingen doen om van de zes theesoorten duizenden stijlen te creƫren en op basis van deze stijlen nog eens duizenden variaties met unieke smaken, geuren en kleuren. Dat doen beide elk op de volgende aparte manieren:

Hoe thee boeren thee stijlen en variaties creĆ«ren  #

Thee boeren creƫren verschillende thee stijlen door thee anders te produceren. Dit kan bijvoorbeeld door theebladeren langer te drogen of meerdere malen te rollen, of door thee te maken van een andere cultivar. De theesoort kan ook een andere stijl zijn doordat de theesoort van een specifiek terroir afkomstig is. De variaties ontstaan doordat theeboeren thee:

  • Anders telen of plukken 
  • Anders verwerken

Hoe theemerken thee stijlen en variaties creƫren #

thee merken in de supermarkt

Theemerken creĆ«ren verschillende stijlen door thee te vermengen (melangeren). Dit kan met thee van dezelfde soort, van een andere soort of door thee te mengen met fruit en/of kruiden. De variaties die theemerken creĆ«ren komen tot stand door smaak- en geurstoffen toe te voegen aan thee. 

Hoe variaties ontstaan bij theemerken  en hoe variaties ontstaan bij theeboeren

Verder lezen? In deze sectie zijn de volgende artikelen:

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.

Aanmelden
sommelier

Leuk dat je onderdeel wil zijn van de theegids. Laat je email adres achter en ik neem binnen drie werkdagen contact met je op om jouw aanmelding compleet te maken.

Afmelden voor de thee club

Aanmelden wachtlijst


Afmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om compleet te worden verwijderd uit het nationale thee bedrijven register. 

Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je afmelding te bevestigen.


Aanmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om te worden opgenomen in het nationale thee bedrijven register.Ā 

Contact informatie
Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je aanmelding te bevestigen en eventueel om je te vragen naar aanvullende informatie.
Bedrijfsinformatie
Logo bedrijf
Selecteer 3 specialiteiten
Wachtlijst theegids

De theegids wordt nog ontwikkeld. Het is een gids met daarin alle thee van Nederland.

Zou jij met jouw assortiment gratis vermeld willen staan in de theegids?

Stel een vraag

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief

Aanbiedingen, verhalen en nieuws

Contact formulier

Laat hier je email en bericht achter en ik neem binnen 3 werkdagen contact met je op.