Biologische thee

Biologische thee heet ook wel organische thee (of bio thee). Het is thee die verbouwd wordt zonder gebruik te maken van pesticiden of herbiciden. Bij het verbouwen van bio thee gebruiken theeboeren alleen natuurlijke methodes om de theeplanten te beschermen tegen ziektes. 

Waarom is biologische thee beter voor plant, natuur en mens? #

pesticiden en herbiciden werken op de korte termijn goed tegen insecten en mijten. Maar op de lange termijn leidt het gebruik van pesticiden en herbiciden volgens sommige onderzoeken in 30% tot 80% van de gevallen tot een bodem met een lagere zuurtegraad (1). Daarnaast leidt het ook tot te grote hoeveelheden pesticiden en herbiciden in de thee die wij consumeren . 

Doordat de bodem een lagere zuurtegraad krijgt kan de theeplant minder voedzame stoffen uit de bodem halen en wordt de plant minder gezond. Dit is dus slecht voor de theeplant en uiteindelijk voor thee drinkers.  

Waarom is biologische thee duurder? #

Het verbouwen van bio thee is veel arbeidsintensiever en kan risicovoller zijn voor theeboeren en theemerken. Daarom is bio thee vaak duurder dan niet biologisch verbouwde thee. 

Hoe herken ik bio thee?  #

Theeboeren en merken die bio thee verbouwen worden namens de Europese unie gecontroleerd door Skal en kunnen gebruik maken van het biologische keurmerk logo. Als thee drinken kan je bio thee herkennen aan het onderstaande logo:

Europese keurmerk voor biologische thee

De thee kennisbank heeft strikte richtlijnen voor brononderzoek. Alle bronnen die voor dit artikel gebruikt zijn kunnen gevonden worden op onze bronnen pagina.

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.

Aanmelden
sommelier

Leuk dat je onderdeel wil zijn van de theegids. Laat je email adres achter en ik neem binnen drie werkdagen contact met je op om jouw aanmelding compleet te maken.

Afmelden voor de thee club

Aanmelden wachtlijst


Afmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om compleet te worden verwijderd uit het nationale thee bedrijven register. 

Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je afmelding te bevestigen.


Aanmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om te worden opgenomen in het nationale thee bedrijven register. 

Contact informatie
Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je aanmelding te bevestigen en eventueel om je te vragen naar aanvullende informatie.
Bedrijfsinformatie
Logo bedrijf
Selecteer 3 specialiteiten
Wachtlijst theegids

De theegids wordt nog ontwikkeld. Het is een gids met daarin alle thee van Nederland.

Zou jij met jouw assortiment gratis vermeld willen staan in de theegids?

Stel een vraag

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief

Aanbiedingen, verhalen en nieuws

Contact formulier

Laat hier je email en bericht achter en ik neem binnen 3 werkdagen contact met je op.