De verpakkingswijzen van thee

Thee verpakkingswijzen

Thee is er in vele soorten, stijlen en variaties, en deze worden ook allemaal verschillende verpakt. In Nederland zijn wij heel bekend met het theezakje. Toch zijn theezakjes in de geschiedenis van thee een recente uitvinding.

Verpakte thee verkopen #

Volgens sommige verhalen verschenen de eerste theezakjes voor het eerst op de markt rond 1900. En het ĂŒberhaupt verpakken van thee en onder een merknaam verkopen begon pas in 1800 door Horniman (1).

Het ontstaan van theezakjes #

De zakjes zouden het idee zijn geweest van Thomas Sullivan. Thomas Sullivan zou eigenaar van een thee- en koffiewinkel in New York geweest zijn. In 1904 steeg de prijs van tin aanzienlijk, er moest gezocht worden naar een alternatief voor het bewaren en verkopen van thee.

De eerste theezakjes zouden hieruit ontstaan zijn, dit verhaal is niet zeker. Het is wel zeker dat later in 1948 het theezakje door Adolf Rambald geperfectioneerd en gepatenteerd is (2). Voor de uitvinding van het theezakje werd thee veelal ‘los’ gedronken met het gebruik van verschillende accessoires. Tegenwoordig drinken we thee in Nederland meestal uit theezakjes. 

De theegids onderscheid de volgende twee verpakkingswijzen:

  • Losse thee
  • Theezakjes

Soms kan thee echter ook geperst worden in verschillende vormen, zoals bij pu-er thee. In de theegids classificeren wij dit als:’losse thee (geperst)’

De thee kennisbank heeft strikte richtlijnen voor brononderzoek. Alle bronnen die voor dit artikel gebruikt zijn kunnen gevonden worden op onze bronnen pagina.

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.

Aanmelden
sommelier

Leuk dat je onderdeel wil zijn van de theegids. Laat je email adres achter en ik neem binnen drie werkdagen contact met je op om jouw aanmelding compleet te maken.

Afmelden voor de thee club

Aanmelden wachtlijst


Afmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om compleet te worden verwijderd uit het nationale thee bedrijven register. 

Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je afmelding te bevestigen.


Aanmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om te worden opgenomen in het nationale thee bedrijven register. 

Contact informatie
Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je aanmelding te bevestigen en eventueel om je te vragen naar aanvullende informatie.
Bedrijfsinformatie
Logo bedrijf
Selecteer 3 specialiteiten
Wachtlijst theegids

De theegids wordt nog ontwikkeld. Het is een gids met daarin alle thee van Nederland.

Zou jij met jouw assortiment gratis vermeld willen staan in de theegids?

Stel een vraag

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief

Aanbiedingen, verhalen en nieuws

Contact formulier

Laat hier je email en bericht achter en ik neem binnen 3 werkdagen contact met je op.