Thee met smaak- en geurstoffen (gearomatiseerde thee)

Thee waaraan smaak- en geurstoffen zijn toegevoegd heten gearomatiseerde theesoorten. Smaak- en geurstoffen kunnen natuurlijk of artificieel zijn. In beide gevallen zijn chemicaliĂ«n de belangrijkste componenten. Alle voedsel en drinken bestaat uit chemicaliĂ«n, en sommige chemicaliĂ«n associĂ«ren wij met specifieke smaken of geuren. 

Sinds de jaren vijftig kunnen smaak chemici specifieke chemicaliĂ«n artificieel toevoegen, en zodoende de smaak en geur van thee beĂŻnvloeden. 

Theemerken voegen smaak- en geurstoffen toe om een consistent, goed smakende thee te kunnen verkopen met een lange houdbaarheid aan zoveel mogelijk mensen (1). Theemerken voegen deze smaak- en geurstoffen vaak artificieel toe omdat sommige producten die nodig zijn voor het creëren van de smaak en geur schaars zijn (denk aan amandelen, ananas of aardbeien). 

Het artificieel toevoegen van smaak en geurstoffen houdt de kosten beheersbaar. Natuurlijke smaak- en geurstoffen worden direct uit producten onttrokken. Voor artificiële smaak en geurstoffen maken chemici gebruik van gesynthetiseerde chemicaliën. Vanille is een van de oudste gesynthetiseerde artificiële smaakstoffen, maar tegenwoordig zijn er veel meer.

Bekende gearomatiseerde thee stijlen #

Wil je gearomatiseerde thee kopen? Bekijk de theegids of gebruik de onderstaande zoekbalk.

De thee kennisbank heeft strikte richtlijnen voor brononderzoek. Alle bronnen die voor dit artikel gebruikt zijn kunnen gevonden worden op onze bronnen pagina.

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.

Aanmelden
sommelier

Leuk dat je onderdeel wil zijn van de theegids. Laat je email adres achter en ik neem binnen drie werkdagen contact met je op om jouw aanmelding compleet te maken.

Afmelden voor de thee club

Aanmelden wachtlijst


Afmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om compleet te worden verwijderd uit het nationale thee bedrijven register. 

Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je afmelding te bevestigen.


Aanmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om te worden opgenomen in het nationale thee bedrijven register. 

Contact informatie
Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je aanmelding te bevestigen en eventueel om je te vragen naar aanvullende informatie.
Bedrijfsinformatie
Logo bedrijf
Selecteer 3 specialiteiten
Wachtlijst theegids

De theegids wordt nog ontwikkeld. Het is een gids met daarin alle thee van Nederland.

Zou jij met jouw assortiment gratis vermeld willen staan in de theegids?

Stel een vraag

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief

Aanbiedingen, verhalen en nieuws

Contact formulier

Laat hier je email en bericht achter en ik neem binnen 3 werkdagen contact met je op.