Thee stijlen en variaties die ontstaan door theemerken in ‘fabrieken’

Theemerken creëren met smaak chemici en blenders een grote verscheidenheid aan thee stijlen en variaties. De stijlen en variaties die tot stand komen door hoe boeren op plantages thee produceren zijn dus niet de enige oorzaak van het ontstaan van nieuwe stijlen en variaties. Bekende theemerken in, maar ook buiten, de supermarkt creëren ook stijlen en variaties.

Hoe theemerken nieuwe thee stijlen creëren  #

Deze groep thee stijlen is vaak niet van enkele oorsprong. Het zijn stijlen die ontstaan door thee te mengen met andere thee. Theemerken (of blenders) bedenken thee stijlen die zij samenstellen en vermengen (melangeren)

Hoe theemerken nieuwe thee variaties creëren #

Deze thee stijlen worden uiteindelijk verschillende variaties doordat ze op smaak gebracht worden met smaak- en geurstoffen. Deze variaties worden vaak verpakt en verkocht in theezakjes. Theezakjes zijn net als smaak en geurstoffen tevens ook een recente westerse uitvinding.

Door te melangeren en smaak- en geurstoffen toe te voegen creëren thee merken dus nieuwe stijlen en variaties. Twee voorbeelden hiervan zijn: aardbeien thee en earl grey. De thee van theemerken lijkt wellicht niks te maken te hebben met de zes theesoorten. Echter gebruiken theemerken voor deze stijlen en variaties vaak gewoon een van de zes theesoorten als basis. Dit hoeft echter niet ook met kruiden en fruit kunnen melanges gemaakt worden, een goed voorbeeld hiervan is sterrenmunt. Combinaties tussen thee en kruiden of fruit zijn ook mogelijk. Goede voorbeelden hiervan zijn: groene thee met limoen en thee met mango.

Thee stijlen en variaties van theemerken in Nederland #

In Nederland zijn de stijlen en variaties van theemerken meestal bekender dan de door boeren gecreëerde stijlen en variaties. Theemerken worden vaak, maar niet alleen, verkocht in supermarkten. Deze in Nederland populaire thee stijlen en variaties gebruiken namen die consumenten meer aanspreken zoals:’bosvruchten thee’, ‘English breakfast‘ (in de volksmond: ‘normale thee’) of namen als ‘kerstthee’’ of ‘voel je goed thee’. 

Naast het melangeren en toevoegen van smaak- en geurstoffen wordt deze groep ook gekenmerkt door de manier van verpakken en vermarkten van thee. Deze stijlen en variaties zijn in Nederland bekender, en vaak zijn het westerse theemerken die deze stijlen en variaties creëren en verkopen.

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.

Aanmelden
sommelier

Leuk dat je onderdeel wil zijn van de theegids. Laat je email adres achter en ik neem binnen drie werkdagen contact met je op om jouw aanmelding compleet te maken.

Afmelden voor de thee club

Aanmelden wachtlijst


Afmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om compleet te worden verwijderd uit het nationale thee bedrijven register. 

Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je afmelding te bevestigen.


Aanmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om te worden opgenomen in het nationale thee bedrijven register. 

Contact informatie
Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je aanmelding te bevestigen en eventueel om je te vragen naar aanvullende informatie.
Bedrijfsinformatie
Logo bedrijf
Selecteer 3 specialiteiten
Wachtlijst theegids

De theegids wordt nog ontwikkeld. Het is een gids met daarin alle thee van Nederland.

Zou jij met jouw assortiment gratis vermeld willen staan in de theegids?

Stel een vraag

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief

Aanbiedingen, verhalen en nieuws

Contact formulier

Laat hier je email en bericht achter en ik neem binnen 3 werkdagen contact met je op.