Thee kopen

Het kopen van thee in Nederland is met name een keuzeprobleem. De Nederlandse thee markt heeft namelijk meer dan duizenden soorten, stijlen en variaties thee in de verkoop bij winkels en webshops

Vijf zaken waar je op kan letten bij het kopen van thee #

Deze sectie introduceert de verkopers van thee in Nederland, wil jou bewust maken van een aantal impact volle keuzes die je kan maken en helpt jou op weg in je thee reis. Daarom beginnen wij met vijf zaken waar je op kan letten om zelf smaakvolle en gezonde thee te drinken, en die helpen om een goede impact te maken op de thee industrie en daarmee de wereld:

  • Biologische thee van bekende herkomst (het liefst ethically sourced) is gezonder, smaakvoller en beter voor alle bij de productie en verkoop betrokken mensen en de aarde. Jouw keuze vormt de thee-industrie!
  • Thee hoort lucht en lichtdicht verpakt te zijn. Let dus op het verpakkingsmateriaal, is de thee in plastic gecoate zakjes verpakt? 
  • Thee is geen wondermiddel, helaas.. Pas dus op met: afval thee, slaap thee of focus thee. Thee drinken is een gezonde gewoonte, en kan je gezondheid ook ondersteunen maar thee werkt niet als een ‚Äėsnel‚Äô medicijn
  • Verse thee is smaakvoller en gezonder. Hoe vers is jouw thee? Kan de verkoper hier wat over vertellen?
  • Betaal niet te veel voor je thee. Maar betaal ook niet te weinig. Een eerlijke prijs kan alleen tot stand komen in een transparante en betrouwbare markt. Op de theegids kan je prijzen vergelijken.¬†¬†

Kortom, wil jij smaakvolle en gezonde thee en daarnaast met jouw keuze bijdragen aan een eerlijke en duurzame thee-industrie? Kies dan voor biologische thee, van bekende herkomst, waarvan bekend is hoe vers deze is, die op de juiste manier verpakt is, zonder ‚Äėverleidelijke‚Äô en misleidende marketing boodschappen en voor een eerlijke prijs. Dat is toch een win-win?

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.

Aanmelden
sommelier

Leuk dat je onderdeel wil zijn van de theegids. Laat je email adres achter en ik neem binnen drie werkdagen contact met je op om jouw aanmelding compleet te maken.

Afmelden voor de thee club

Aanmelden wachtlijst


Afmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om compleet te worden verwijderd uit het nationale thee bedrijven register. 

Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je afmelding te bevestigen.


Aanmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om te worden opgenomen in het nationale thee bedrijven register. 

Contact informatie
Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je aanmelding te bevestigen en eventueel om je te vragen naar aanvullende informatie.
Bedrijfsinformatie
Logo bedrijf
Selecteer 3 specialiteiten
Wachtlijst theegids

De theegids wordt nog ontwikkeld. Het is een gids met daarin alle thee van Nederland.

Zou jij met jouw assortiment gratis vermeld willen staan in de theegids?

Stel een vraag

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief

Aanbiedingen, verhalen en nieuws

Contact formulier

Laat hier je email en bericht achter en ik neem binnen 3 werkdagen contact met je op.