Theezakjes of losse thee? (een aantal afwegingen)

Losse thee of theezakjes?

Thee wordt in Nederland doorgaans verpakt op twee verschillende manieren. In theezakjes of als losse thee. Bij de theegids behandelen wij beide verpakkingswijze hetzelfde. Wij zien een verpakkingswijze als een manier van thee verpakken, verkopen en drinken. Het een is niet slechter, goedkoper of van lagere kwaliteit als het ander.

Zowel losse thee als thee in theezakjes zijn thee. Wat je kiest hangt af van jouw voorkeuren, de gelegenheid en jouw intentie. Theezakjes zijn eenvoudig in gebruik en verkrijgbaar bij de winkels waar je doorgaans toch al boodschappen doet. Theezakjes zijn dus makkelijk verkrijgbaar, en iedereen kent dan ook wel een aantal merken. Theezakjes zijn dan ook niet meer weg te denken. Het opmerkelijke is echter dat theezakjes in de geschiedenis een zeer recente uitvinding zijn.

Voor de Tweede Wereldoorlog werd thee nog hoofdzakelijk los verkocht (1).   

De voordelen van losse thee #

Theezakjes zijn niet altijd goedkoper en hoewel losse thee soms meer aandacht vraagt, biedt losse thee doorgaans meer diversiteit in smaak. 

Als je dus op zoek bent naar andere smaken en nieuwe smaken wilt ontdekken heeft losse thee veel te bieden. Als je tijdens het werk even een kop thee wil drinken en weer snel door wilt pakken, pak je waarschijnlijk een theezakje. Als je even wat tijd wil nemen voor jezelf, je collega’s of vrienden en familie en samen wat nieuws wilt proeven, ben je waarschijnlijk meer geĂŻnteresseerd in losse thee. 

Het mooie van thee is dat er voor elk moment een thee is die past. Daarnaast helpen wij jou bij de theegids graag met je keuze. Weet je al wat je wilt maar nog niet waar je het kan kopen? Bekijk dan een van de onderstaande pagina’s:

De thee kennisbank heeft strikte richtlijnen voor brononderzoek. Alle bronnen die voor dit artikel gebruikt zijn kunnen gevonden worden op onze bronnen pagina.

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.

Aanmelden
sommelier

Leuk dat je onderdeel wil zijn van de theegids. Laat je email adres achter en ik neem binnen drie werkdagen contact met je op om jouw aanmelding compleet te maken.

Afmelden voor de thee club

Aanmelden wachtlijst


Afmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om compleet te worden verwijderd uit het nationale thee bedrijven register. 

Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je afmelding te bevestigen.


Aanmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om te worden opgenomen in het nationale thee bedrijven register. 

Contact informatie
Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je aanmelding te bevestigen en eventueel om je te vragen naar aanvullende informatie.
Bedrijfsinformatie
Logo bedrijf
Selecteer 3 specialiteiten
Wachtlijst theegids

De theegids wordt nog ontwikkeld. Het is een gids met daarin alle thee van Nederland.

Zou jij met jouw assortiment gratis vermeld willen staan in de theegids?

Stel een vraag

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief

Aanbiedingen, verhalen en nieuws

Contact formulier

Laat hier je email en bericht achter en ik neem binnen 3 werkdagen contact met je op.