Dit is de perfecte pagina voor het zoeken naar de theemerken die bij jou past. Je vind hier namelijk alle theemerken van Nederland gecategoriseerd op hun specialiteiten. Daarnaast kan je onderaan deze pagina ook specifieke merken zoeken.

Theemerken per specialiteit

berries, fruits, food-2277.jpg

Veel fruitthee

Grote selectie matcha

Chinese groene thee

Grote selectie ijsthee

Grote selectie kruidenthee

Grote selectie Indiase thee

Grote selectie cafeïnevrije thee

Eigen blends

Speciale detox blends

Duurzaam

Veel biologische thee

Veel soorten chai

Veel soorten zwarte thee

Veel soorten witte thee

Veel thee voor de gezondheid

Veel rooibos thee

Speciale zwangerschaps blends

Nederland telt 62 theemerken die samen honderden theesoorten, stijlen en variaties verkopen. Soms mist er nog wel eens wat. Heb jij of ken jij theemerk die niet op deze pagina staan? Neem dan contact met ons op.

Theemerken zoeken

Ben je opzoek naar een specifiek theemerk? Gebruik dan de onderstaande zoekbalk voor het doorzoeken van het nationale theebedrijven register of ga direct naar de alle thee bedrijven pagina.

Je zit nu op de theemerken pagina. Maar wist je dat de geschiedenis van theemerken heel bewogen is?

Wij vinden theemerken die thee verpakken en verkopen heel normaal. Maar in de geschiedenis van thee is dit helemaal niet zo normaal. Thee werd in 1800 steeds toegankelijker voor burgers. Maar thee werd tot 1850 voornamelijk los over de toonbank verkocht door lokale kruideniers. 

Hoe zijn theemerken ontstaan?

De manier van verkopen van thee veranderde naarmate thee in Europa steeds vaker ‘vervalst’ oftewel vermengd werd. De burgers verloren hun vertrouwen in de kruideniers, exporterende landen en thee (als product). In reactie hierop begonnen kleine en grote kruideniers zoals: Horniman, Lipton en Twinnings

met het verpakken en verkopen van thee onder een merknaam, net als ‘onze’ eigen Douwe Egberts. De merken beloofden geen ‘vervalste’ thee te verkopen. Tevens waren het ook deze merken die de uitvinding van het theezakje overnamen. Theemerken werden hierdoor gezien als betrouwbaarder en gemakkelijker. En om dit extra duidelijk te maken gingen deze merken ‘adverteren’, iets wat tot dan toe (1800) eigenlijk niet gebeurde. De opkomst van grote merken hebben – en spelen nog steeds – een grote rol in het vormen van de theemarkt en cultuur. Een interessante boek hierover is: A thirst for empire.

Goed boek over het ontstaan van theemerken

Theemerken vandaag de dag

De grote verscheidenheid aan theemerken die je vandaag de dag als theedrinker in het schap ziet (en op deze pagina) is een gevolg van vernieuwingen in de keten. De belangrijkste vernieuwingen sinds 1800 zijn met name op het gebied van smaak, geur en transport. Met de komst van kunstmatige smaak en geurstoffen in het begin van de jaren vijftig heeft er een explosie aan nieuwe smaken en geuren plaatsgevonden. Veel populaire fruit theesoorten die nu populair zijn worden gemaakt met kunstmatige smaak en geurstoffen. Door globalisering en innovaties op het gebied van transport zijn de grenzen voor theemerken steeds verder vervaagd. Veel populaire merken zoals Clipper kunnen hierdoor hun thee makkelijk verkopen in Nederland, Amerika of andere landen.

Het is een feest om een theedrinker in de 21e eeuw te zijn.

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.

Aanmelden
sommelier

Leuk dat je onderdeel wil zijn van de theegids. Laat je email adres achter en ik neem binnen drie werkdagen contact met je op om jouw aanmelding compleet te maken.

Afmelden voor de thee club

Aanmelden wachtlijst


Afmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om compleet te worden verwijderd uit het nationale thee bedrijven register. 

Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je afmelding te bevestigen.


Aanmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om te worden opgenomen in het nationale thee bedrijven register. 

Contact informatie
Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je aanmelding te bevestigen en eventueel om je te vragen naar aanvullende informatie.
Bedrijfsinformatie
Logo bedrijf
Selecteer 3 specialiteiten
Wachtlijst theegids

De theegids wordt nog ontwikkeld. Het is een gids met daarin alle thee van Nederland.

Zou jij met jouw assortiment gratis vermeld willen staan in de theegids?

Stel een vraag

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief

Aanbiedingen, verhalen en nieuws

Contact formulier

Laat hier je email en bericht achter en ik neem binnen 3 werkdagen contact met je op.