Afvallen met thee 

afvallen met thee

Afvallen met thee. Snel, makkelijk en ook nog eens lekker! Maar helaas het is niet bewezen dat de bioactieve stoffen of anderszins werkzame stoffen in thee getrokken van de bladeren van de theeplant een invloed hebben op vetcellen of metabolisme in mensen.

Er zijn wel onderzoeken gedaan naar de invloed van thee op vetcellen en metablisme. De bekendste onderzoeken zijn in ratten geweest met de gefermenteerde theesoort pu-er. Hierbij is gekeken naar de effecten van pu er thee op lipiden (typen vet) in het bloed. Deze onderzoeken lijken positieve resultaten te hebben. Volgens de onderzoeken lijken ratten minder lipiden aan te maken wanneer ze verschillende dosissen waterige pu-er extract toegediend krijgen. 

Deze resultaten kunnen echter niet gegeneraliseerd worden naar thee drinkende mensen. De bewijskracht is dus laag en de onderzoeken zijn met name gedaan met dieren. Er zijn ook onderzoeken gedaan onder kleine groepen mensen. Deze onderzoeken zijn gedaan met extracten die toegediend zijn als capsules, ook de resultaten van deze onderzoeken kunnen niet gegeneraliseerd worden naar thee drinkende mensen (1).

Afvallen met groene thee, zwarte thee, gefermenteerde theesoorten of andere theesoorten afkomstig van de theeplant is dus niet bewezen.

Het drinken van thee in plaats van suikerhoudende dranken is daarentegen wel een gezonde gewoonte, en als je het een met het ander vervangt kan dat zeker leiden tot gewichtsverlies. Maar dat je kan afvallen met thee is tot dusver een onbewezen gezondheidsclaim.

De thee kennisbank heeft strikte richtlijnen voor brononderzoek. Alle bronnen die voor dit artikel gebruikt zijn kunnen gevonden worden op onze bronnen pagina.

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.

Aanmelden
sommelier

Leuk dat je onderdeel wil zijn van de theegids. Laat je email adres achter en ik neem binnen drie werkdagen contact met je op om jouw aanmelding compleet te maken.

Afmelden voor de thee club

Aanmelden wachtlijst


Afmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om compleet te worden verwijderd uit het nationale thee bedrijven register. 

Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je afmelding te bevestigen.


Aanmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om te worden opgenomen in het nationale thee bedrijven register. 

Contact informatie
Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je aanmelding te bevestigen en eventueel om je te vragen naar aanvullende informatie.
Bedrijfsinformatie
Logo bedrijf
Selecteer 3 specialiteiten
Wachtlijst theegids

De theegids wordt nog ontwikkeld. Het is een gids met daarin alle thee van Nederland.

Zou jij met jouw assortiment gratis vermeld willen staan in de theegids?

Stel een vraag

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief

Aanbiedingen, verhalen en nieuws

Contact formulier

Laat hier je email en bericht achter en ik neem binnen 3 werkdagen contact met je op.