De kennisbank is geschreven om gratis, hoogwaardige en geverifieerde informatie over thee en alle aanverwante onderwerpen te delen. Hierbij zijn meer dan 150 websites, boeken en onderzoeken geraadpleegd. Indien relevant verwijzen wij bij elk artikel dus ook naar de relevante bronnen.
Strikte richtlijnen voor brononderzoek #
Bij uitspraken, bevindingen of opvattingen verwijzen wij naar wetenschappelijke onderzoeken. De kennisbank en Nationale Theegids zijn onafhankelijk en geschreven voor theeliefhebbers en andere geïnteresseerden.
Theoretisch kader voor het classificeren van thee #
Deze kennisbank is tevens het theoretische kader voor het structureren van de Nederlandse thee markt. De kennisbank bevat daarom ook methodes voor het classificeren van theesoorten, stijlen en varianten. Deze theesoorten, stijlen en varianten worden geclassificeerd voor de Nationale Theegids.
Artikelen en onderwerpen van de kennisbank #
De kennisbank bestaat uit meer dan 100 artikelen over thee die meer dan 200 gerelateerde onderwerpen behandelen:
aroma complex Bioactieve stoffen in thee Biologische thee Bio thee Bitter Cafeïne Chlorofylen Concentratie stoffen in thee De beleving van smaak De geur van groene thee De geur van oolong thee De geur van zwarte thee De kleuren van thee De neus, mond en het aroma complex De smaak van thee De vitamines in thee Geuren van de zes theesoorten Groene thee Hoe de smaak van thee ontstaat Hoe werkt kruidenthee? Kruidengeneeskunde Kruidenthee Kruidenthee en gezondheid L-theanine Losse thee Mineralen in thee Nederland Nieuws Onderzoeken over kruidenthee Onderzoeken over thee en gezondheid Optimale kruidenthee Pigmenten Polyfenolen Polyfenolen in groene thee Polyfenolen in zwarte thee Polysacchariden Productieproces Productieproces van thee Pyrrolizidine Smaak Smaak en geur Smaakprofielen Stoffen in thee Stoffen in thee die textuur creëren Textuur van groene thee Textuur van zwarte thee Textuur woordenlijst Theacrine Thee Thee boeken Theeboeren Thee bronnen Thee chemi Theecultuur Thee en afvallen Thee en alkaloïden Thee en bioactieve stoffen Thee en fluoride Thee en focus Thee en geur Thee en gezondheid Thee en kleur Thee en pesticiden Thee en pigmenten Thee en polyfenolen Thee en polysacchariden Thee en saponinen Thee en smaak Thee en textuur Thee en vrije aminozuren Thee en water Thee en zwangerschap Thee gebieden Thee gebieden China Thee gebieden in India Thee gebieden in Japan Thee gebieden in Sri-Lanka Thee gebieden in Taiwan Thee geschiedenis Thee gezondheidsvoordelen Thee informatie Thee kennis Thee kopen Thee landen Theemerken Theeplant Theeplantage Thee producerende landen Thee proeven Thee ruiken Theesoorten Thee stijlen Thee stijlen en variaties Thee variaties Thee verkooppunten Theezakjes Thee zetten Theobromine top terroirs Vitamines in thee
Wil je helpen? #
De kennisbank is continue in ontwikkeling, want elk artikel in de kennisbank ondersteunt de theegids. Goede informatie in de kennisbank is dus essentieel voor de informatie in de theegids. Daarom hoor ik graag van jou. Heb je vragen, opmerkingen of zie je fouten? Laat het mij weten.
Versie 1.2 (laatst geüpdate: 1 november 2024)