Categorieën bekijken

Hoe de smaak van thee ontstaat

< 1 min leestijd

De smaak van theebladeren ontstaat door de vluchtige en niet-vluchtige chemische verbindingen (aroma complex) waaruit theebladeren zijn samengesteld. Deze chemische verbindingen veranderen op het moment dat theebladeren geplukt, bewerkt, bewaard of gezet worden. 

Hoe theeboeren en theemerken smaken creëren #

Theeboeren en theemerken proberen continue nieuwe smaken te ontwikkelen en bestaande smaken zo consistent mogelijk aan te bieden. Theeboeren hebben een aantal methodes en technieken om theebladeren met specifieke smaken en geuren te produceren.

Theebladeren kunnen geoxideerd worden, gefermenteerd, verwarmd en verwelkt. Theemerken hebben ook hun eigen methodes en technieken, zo kan thee gemelangeerd worden en kunnen smaak- en geurstoffen toegevoegd worden aan thee.

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.