Dat is geen moeilijke vraag. Bij bijna elke supermarkt, thee winkel en webshop kan je rooibos thee kopen. Rooibos thee is super populair en veelzijdig. Er zijn tientallen varianten (melanges) rooibos thee, vaak met gedroogd fruit of het aroma hiervan. Hieronder een kleine greep van veel voorkomende variaties:

  • Rooibos thee met kaneel
  • Rooibos thee met sinaasappel
  • Rooibos thee met mango (en of perzik)
  • Rooibos thee met honing
  • Rooibos thee met vanille
  • Rooibos thee met citrus
  • Rooibos thee met gember

Genoeg keuze dus! Voordat je rooibos thee gaat zoeken wil ik echter nog iets aan je meegeven.

Rooibos thee en gezondheid (een kritische kantekening)

Er is al veel geschreven over rooibos thee in verband met gezondheid, veel verkopers spelen er ook op in. Je ziet bijvoorbeeld rooibos thee veel voorbij komen in kruidenmengsels die bedoeld zijn voor het bevorderen van de slaap. Maar ook zie ik rooibos extract (een extract is een hoge concentratie van een stof/plant) terugkomen in huidcrèmes en andere cosmetica. De rooibosplant, stoffen en thee van de plant zijn de laatste 20 jaar in meer dan 130 verschillende studies onderzocht. De plant heeft veel aandacht gekregen en wordt geprezen om zijn gezonde eigenschappen.

Weinig hiervan is echter direct bewezen in ‘grote’ klinische studies met mensen, dus wees hier voorzichtig mee en verwacht niet te veel (en zeker geen wonderen).

Voor de geĂŻnteresseerden onder ons. Ik heb een heel duidelijk overzicht van alle onderzoeken en hun uitkomsten sinds 2020 hier gevonden (wel in het Engels). Ik zal hier verder niet dieper ingaan op wat rooibos thee allemaal voor je gezondheid kan betekenen. Mocht je geĂŻnteresseerd zijn in het onderwerp thee en gezondheid neem dan een kijkje op de kennisbank.

Goede webshops en winkels voor het kopen van rooibos thee

Hoe dan ook, wat wel duidelijk is dat veel theedrinkers rooibos thee lekker vinden! En als jij er Ă©Ă©n van bent en je wil een grote keuze hebben in verschillende variaties rooibos thee, dan kan ik jou de onderstaande webshops en winkels aanraden!

De thee winkel

Ik heb er nog niks besteld, maar detheewinkel.com heeft een assortiment van ruim 20 variaties biologische losse rooibos thee. De webshop heeft een webwinkel keurmerk en vele goede recensies.

Koop hier


De Theebaron

De Theebaron doet niet onder voor detheewinkel.com met een nog groter assortiment losse rooibos thee en hele lekkere variaties zoals: gember citroen en ook groene rooibos thee, het ongefermenteerde broertje van rooibos thee. De webshop heeft een webwinkel keurmerk en vele goede recensies. Het is mij echter niet duidelijk of de verkochte variaties rooibos thee biologisch zijn.

Koop hier


Holland & Barrett

Sommige theedrinkers weten het niet, maar de gezondheidswinkel Holland & Barrett verkoopt ook thee. Grote kans dat er Ă©Ă©n bij jou in de buurt zit! Het fijne is ook dat ze naast losse rooibosthee, ook een hele selectie theemerken verkopen.

Koop hier

Andere goede winkels en webshops

Andere goede winkels en webshops voor het kopen van rooibos thee zijn:

De prijs van 100 gram rooibos thee ligt rond de € 5,00. Raadpleeg de theegids voor meer informatie over rooibos thee. Wil je weten of er een theewinkel bij jou in de buurt is? Neem dan een kijkje op de theewinkels pagina. Voor webshops kan je terecht op deze pagina. Wat zijn jouw ervaringen met het kopen van rooibos thee in Nederland? Laat het weten in de reacties 👇

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.

Aanmelden
sommelier

Leuk dat je onderdeel wil zijn van de theegids. Laat je email adres achter en ik neem binnen drie werkdagen contact met je op om jouw aanmelding compleet te maken.

Afmelden voor de thee club

Aanmelden wachtlijst


Afmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om compleet te worden verwijderd uit het nationale thee bedrijven register. 

Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je afmelding te bevestigen.


Aanmelden bedrijvenregister

Dit is het formulier om te worden opgenomen in het nationale thee bedrijven register. 

Contact informatie
Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken om je aanmelding te bevestigen en eventueel om je te vragen naar aanvullende informatie.
Bedrijfsinformatie
Logo bedrijf
Selecteer 3 specialiteiten
Wachtlijst theegids

De theegids wordt nog ontwikkeld. Het is een gids met daarin alle thee van Nederland.

Zou jij met jouw assortiment gratis vermeld willen staan in de theegids?

Stel een vraag

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief

Aanbiedingen, verhalen en nieuws

Contact formulier

Laat hier je email en bericht achter en ik neem binnen 3 werkdagen contact met je op.