View Categories

Hoe witte thee ontstaat

< 1 min read

Theebladeren die slechts verwelkt en gedroogd worden, worden witte theesoorten genoemd. 

Dit is de minst bewerkte en ook minst geoxideerde theesoort. Witte theesoorten worden traditioneel gemaakt van de meest jonge bladeren in de lente. De bladeren zijn vaak grof omdat de bladeren niet worden gerold of anderszins gevormd. In sommige gevallen hebben de bladeren typerende witte donzige bladknoppen.

De jonge lentebladeren krijgen, mede door het langer verwelken, een sterk bloemig aroma. Door de grove bladeren en het zo min mogelijk bewerken van de thee krijgt witte thee ook zijn kenmerkende zachte en delicate smaak. De kleur van het aftreksel is vaak zeer licht en de smaak is zeer zacht en verfijnd, net zoals de geur. 

Witte theesoorten worden hoofdzakelijk geproduceerd in China, maar ook in India en Japan.

Bekende witte theesoorten  #

  • Silver Needle
  • White Peony 
  • Pai Mu Tan

Wil je witte thee kopen? Bekijk de theegids of gebruik de onderstaande zoekbalk.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.